Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen


Onze codes werken op alle platformen waar er met een EAN gewerkt wordt, zowel in binnen als in het buitenland. De meest bekende platformen zijjn:

  • Bol.com
  • Amazon
  • Google Shopping
  • Ebay
  • Beslist.nl
  • Fonq

Als uw product verschillende kleuren en/of maten heeft, dan gebruikt u voor iedere variatie een andere code. Bijvoorbeeld; 1 T-shirt in 5 verschillende kleuren en 2 verschillende maten, vereist 10 EAN codes (1 * 5 * 2).

Onze EAN codes werken op alle producten behalve boeken en geneesmiddelen. Elk product dat u aanbiedt op e-commerce platformen zoals bol.com en Amazon heeft sowieso een EAN-code nodig. Voor het aanbieden van sieraden kunnen de regels per verkoopplatform verschillen. Raadpleeg het desbetreffende platform voor de huidige spelregels.

Het koppelen van codes aan prodcuten gebeurt op het desbetreffende verkoopplatform (bol.com, Amazon, etc.). Naast productgegevens en prijsinformatie vult u ook de EAN code in. Product en code wordt op deze manier automatisch aan elkaar gekoppeld. Indien u gaat handelen in een fysieke winkel, dan voert u de EAN code in in het kassasysteem. Zodat de code herkent wordt aan de kassa.

Onze codes werken in alle landen waar EAN codes gehandhaafd worden. Momenteel is de EAN in meer dan 100 landen de standaard.

De EAN codes ontvangt per email. Deze worden verstuurd in EXCEL, DOC en TXT. Als u de barcodes / streepjescodes meebesteld, dan ontvangt u deze in EPS en PNG. Bekijk de volgende pagina voor een voorbeeldpakket.

Als u de EAN codes inclusief bijhorende stickers bestelt, dan ontvangt u deze binnen drie dagen op adres. Codes worden uiteraard ook altijd digitaal per email toegestuurd.

Uw codes zijn altijd geldig! Heeft u een groot EAN pakket gekocht, maar gaat u de codes niet allemaal direct gebruiken? Geen probleem, er zit geen "houdbaarheidsdatum" aan het gebruik van de codes.

Jazeker, dit gebeurt aan de hand van een kassasysteem. Nadat u prijs -en productinformatie heeft ingevuld, voert de EAN code op. Op deze manier wordt de juiste informatie opgehaald als een product gescand wordt aan de kassa.

Nee, dit is niet verplicht. Verkoopplatformen vragen alleen om de EAN code cijferreeks. Wilt u de producten labelen met de codes, voor bijvoorbeeld in een fysieke winkel, dan kunt u de bijhorende stickers meebestellen.

Een barcode zijn de streepjes boven de EAN code. Een barcode wordt ook wel "streepjescode" genoemd.

EAN is een afkorting van Europees Artikel Nummer. Het is een cijferreeks die zich op een product onder de streepjescode bevindt. Het wordt gebruikt om een product of producteenheid een identificatie te geven.

Niets. Onze codes worden direct geleverd en zijn direct bruikbaar. Zonder dat u veel informatie, kvk papieren of andere gegevens hoeft aan te leveren. 

Ja, bij ons zijn de kosten altijd eenmalig. De prijzen die wij hanteren staan bij de producten vermeld, daar komen geen kosten meer bij. Bij ons betaalt u géén registratie kosten, géén abonnementskosten en géén jaarlijks terugkerende kosten. Wij zijn eerlijk en transparant en houden niet van kleine lettertjes.


De waardering van www.eancode.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 236 reviews.